profiel

Gedreven tot de laatste letter                                 

Als leerling-journalist begonnen bij Dagblad Tubantia in Enschede, later De Twentsche Courant Tubantia. Met als eerste standplaats de eenmanspost Borne/Delden. Sindsdien nooit meer om een verhaal verlegen gezeten. Geschoold en gegroeid in de praktijk van het krantenvak.

Steeds weer nieuwe ervaring opgedaan, als onder meer regioverslaggever, redacteur binnenland, chef van de stadsredactie Hengelo, redacteur bijlagen en – de laatste zes jaar – als kunstredacteur. In die functie schreef ik ook voor de wekelijkse cultuurbijlage en de bijbehorende website. Bovendien vonden mijn verhalen via de toenmalige persdienst GPD met regelmaat hun weg naar andere kranten, van Brabants Dagblad tot Het Parool.

Sinds 2010 ben ik actief als zelfstandig journalist en tekstschrijver met kunst en cultuur als belangrijkste werkterrein. Tot eind 2012 was ik daarnaast verbonden aan Kunstvereniging Diepenheim, waar ik als zakelijk leider verantwoordelijk was voor het faciliteren van tentoonstellingen en projecten en voor de communicatie.

Ook uit die ervaring ben ik blijven putten sinds mijn besluit me volledig op het freelance bestaan te richten. Ik schrijf net zo lief óver als vóór kunst en cultuur. 

Ik ben bedreven in producties met een langere adem, zoals interviews, reportages, achtergrondverhalen, magazines, speciale uitgaven, maar ook in krachtige online teksten zoals blogs. In staat snel tot de kern van een onderwerp door te dringen en die met gevoel voor de doelgroep onder woorden te brengen. Gebrand op een snelle en schone aanlevering.

Ik word graag uitgedaagd door puur creatieve opdrachten, zoals het schrijven van teksten voor toneel en theater. Heb dat intussen voor twee grotere producties gedaan.

Ben sterk in meedenken. Geoefend in het bedenken, organiseren en begeleiden van projecten en publieksactiviteiten. Ervaren in het schrijven van inhoudelijke onderbouwing voor projectplannen.

Ik ben thuis in het oosten van het land, maar ook met plezier onderweg naar verhalen elders.

Benieuwd naar wat ik zoal doe? Kijk bij werk